Ποινή φυλάκισης 18 ετών επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 42χρονο Σύρο ο οποίος στις 20 Ιανουαρίου σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του και μητέρα των επτά παιδιών τους στο σπίτι που διέμενε με πέντε από αυτά στην Πάφο. 

Ο 42χρονος προσήχθη σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, ηλικίας 31 ετών, έχοντας παραδεχθεί ενοχή στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η υπεράσπισης του ,με γραπτό κείμενο που κατέθεσε στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη δικάσιμο, εξέθεσε τους μετριαστικούς λόγους αλλά παρέθεσε και σχετική νομολογία, ζητώντας την επιείκεια του Δικαστηρίου .

Η υπόθεση που συγκλόνισε την Κύπρο διαδραματίσθηκε το πρωινό της 20ης Ιανουαρίου στο σπίτι όπου η οικογένεια των Σύρων διέμενε στην Πάφο. Στο σπίτι βρισκόταν την ώρα εκείνη το θύμα 31 ετών και τα τρία από τα πέντε παιδιά που διέμεναν μαζί της στην Κύπρο. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο τους την ώρα εκείνη.

Την δολοφονηθείσα εντόπισε αρκετή ώρα αργότερα , λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που είχε επισκεφθεί την οικογένεια στην κατοικία όπου διαμένει στην Πάφο. Το θύμα έφερε τραύμα στο στήθος το οποίο προκλήθηκε από μαχαίρι. Ο δράστης του φόνου ήταν άφαντος και συνελήφθη σε κατοπινό στάδιο.

Μετά την τραγωδία, τα πέντε παιδιά της 31χρονης μητέρας ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/984133/se-18-chronia-fylakisi-o-syros-poy-skotose-tin-syzyg-toy

To Top