Κρήτη: Καταδικάστηκαν 3 νεαροί που ξυλοκόπησαν αστυνομικό γιατί τους κόρναρε

197

Το αρμόδιο δικαστήριο καταδίκασε τρεις νεαρούς που ξυλοκόπησαν αστυνομικό επειδή εκείνος πάτησε την κόρνα για να διαμαρτυρηθεί. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το δικαστήριοδεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορούμενους και επέβαλε ποινές φυλάκισης 2 ετών με αναστολή στα δύο αδέρφια και 30 μηνών με αναστολή στον φίλο τους.

Ο καβγάς έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο στις Μοίρες όταν ο αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε σπίτι του.

Ο 34χρονος αστυνομικόςπάτησε την κόρνα για να ανοίξει ο δρόμος, και τότε οι 3 νεαροί τον πλάκωσαν στο ξύλο, και κατέληξε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους υποστήριξαν  ότι δεν ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό αλλά επενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο τρίτος επέμεινε ότι ο αστυνομικός ήταν αυτός που έριξε πρώτος μπουνιά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι  στο προπορευόμενο όχημα, υπήρχε άτομο που ζαλιζόταν και αισθανόταν αδιαθεσία, γι αυτό εκείνος έσπευσε να του προσφέρει νερό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να αρχίσει να κορνάρει ο αστυνομικός.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για συμπεριφορές που συντηρούνται από την έλλειψη αστυνόμευσης και την ατιμωρησία αφού κάποιοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την Αστυνομία ούτε και τη Δικαιοσύνη, και υπάρχει μία αρνησιδικία που τροφοδοτεί και ανατροφοδοτεί τη βία. 

«Τρεις άνθρωποι, συνεπικουρούμενοι από άλλους, κατασκότωσαν στο ξύλο, αυτόν που αμφισβήτησε τη δική τους επικυριαρχία στην περιοχή. Πώς; Με το κορνάρισμα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Ήταν ένας και ήταν τουλάχιστον τρεις. Δε βρέθηκε κανένας να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα της βίας», τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του. 

http://directnews.gr/dikastika/106610-krhth-katadikasthkan-3-nearoi-pou-ksulokophsan-astunomiko-giati-tous-kornare