Προσπάθησε να ληστέψει και να κακοποιήσει σεξουαλικά 28χρονη γυναίκα

Συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 20χρονο Αλγερινό ο οποίος προσπάθησε να ληστέψει και να κακοποιήσει σεξουαλικά μια 28χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της. Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ληστείας και για κλοπή ενώ η αρχική κατηγορία της απόπειρας βιασμού που του αποδόθηκε μετατράπηκε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι εισήλθε στο σπίτι της παθούσας για να κλέψει. «Δεν είχα λεφτά και πεινούσα» ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, και συμπλήρωσε ότι είναι άστεγος και διαμένει όπου βρει από τότε που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλγερία.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Έτσι, επέστρεψε στη φυλακή όπου παρέμενε προφυλακισμένος μετά τη σύλληψη του.

Στις 13 Ιουνίου 2019, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο κατηγορούμενος αναρριχήθηκε σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου διαμένει η 28χρονη. Την προσέγγισε και με την απειλή ψαλιδιού της ζήτησε χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα ενώ κατέβασε τη βερμούδα και το εσώρουχο του, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τη βιάσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και ο δράστης φοβούμενος ότι έγινε αντιληπτός από περιοίκους τράπηκε σε φυγή βγαίνοντας από το μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρα από όπου εισήλθε. Πήδηξε στο ακάλυπτο χώρο της οικοδομής και εξαφανίστηκε.

Πίσω του όμως άφησε το ψαλίδι, το χρυσαφικό, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το κινητό τηλέφωνο που αφαίρεσε με τη βία από την παθούσα ενώ στο χάρο βρέθηκαν και το δικό του κινητό τηλέφωνο, ένα υπηρεσιακό σημείωμα που εκδόθηκε από το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης κι ένα πακέτο τσιγάρα.

https://www.lawandorder.gr/Article/83818/thessaloniki-algerinos-katadikastike-os-listis-kai-epideixias

To Top