Αυλαία στη δίκη για το αποκαλούμενο «κύκλωμα Βλαστού» – Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους «πρωταγωνιστές»

278

Ο βαρυποινίτης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για το κύκλωμα των φυλακών που δρούσε στον Κορυδαλλό

Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με το κύκλωμα των φυλακών, που δρούσε μέσα από τον Κορυδαλλό. Μεταξύ άλλων στη δράση του κυκλώματος έχουν αποδοθεί η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή (είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου), καθώς και οι εκρήξεις που είχαν λάβει χώρα στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του.

Πλην του Παν. Βλαστού για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο εδώλιο κάθισαν 26 συνολικά άτομα, εκ των οποίων καταδικάστηκαν τα 12. Πιο αναλυτικά στον Παναγιώτη Βλαστό το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 20 ετών καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Και αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια ο εν λόγω κρατούμενος δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα μέσα στη φυλακή ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας!

Στον συγκατηγορούμενό του Παν. Βλαστού, Γιάννη Σκαφτούρο το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στην Λίτσα Βλαστού την εξαδέλφη του βαρυποινίτη, η οποία με τη μαρτυρία της βοήθησε τις αρχές να φτάσουν στην άκρη του νήματος, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 14 ετών. Στη συγκεκριμένη κατηγορουμένη το δικαστήριο αναγνώρισε τη συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος. Να σημειωθεί πως η Λίτσα Βλαστού βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν ο Παν. Βλαστός την κατηγόρησε πως του «έφαγε» 1,5 εκ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου!

Με την απόφαση του δικαστηρίου επιβλήθηκε σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του Παναγιώτη Βλαστού, ανασταλτικό στην έφεση ενώ το δικαστήριο απάλλαξε 14 κατηγορούμενους και για λόγους παραγραφής αδικημάτων. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και η μία εκ των δικηγόρων του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου.

Συνολικά οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ήταν από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις , εκρήξεις κλπ.

https://www.lawandorder.gr/Article/83024/aulaia-sti-diki-gia-to-apokaloumeno-isonkukloma-blastousin-oi-poines-pou-epiblithikan-stous-isonprotagonistessin