Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του 54χρονου σάτυρου

299

Με απόφαση που έλαβε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών και της χρηματικής ποινής ύψους 125.000 ευρώ που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, ενός 54χρονου ημεδαπού, που έχει κριθεί ένοχος για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή της παραγωγής – κατοχής υλικού και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την 8 Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, επ’ αυτοφώρω, να αυνανίζεται εντός του αυτοκινήτου του, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Καπνοβιομηχανίας και είχε κριθεί την 13η Ιουνίου 2016 προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.
Πιο συγκεκριμένα την 11.20 ώρα της 8ης Ιουνίου 2016, ο 54χρονος, κατελήφθη στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Αγίων Αναργύρων σε μικρή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα, να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο, να έχει κατεβάσει την βερμούδα και το εσώρουχό του και να αυνανίζεται.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα και είχε γίνει αντιληπτός από ανήλικη μαθήτρια την 4η και 6η Ιουνίου 2016.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2015, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του αλλά κι άλλα μεταφορικά μέσα, μετέβαινε καθημερινά έξω από σχολεία για τον ίδιο λόγο.
Από την έρευνα που έγινε προέκυψαν εξάλλου στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση και υπόθεσης ασέλγειας, με δράστη τον ίδιο και θύματα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 και 15 ετών, του φιλικού του περιβάλλοντος!
Πιο συγκεκριμένα σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα.
Σε έλεγχο που έγινε στις συσκευές βρέθηκαν μηνύματα σε μια κοπέλα την οποία προσκαλούσε να συναντηθεί μαζί του αλλά και βίντεο στα οποία απεικονίζονται δύο κορίτσια που βρίσκονται εντός αυτοκινήτου και σε δωμάτιο οικίας και να τον παρακολουθούν να αυνανίζεται!
Τα δύο ανήλικα κορίτσια φέρονται να κατέθεσαν ότι προέβαινε από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους, δελεάζοντάς τες με μικρά χρηματικά ποσά και άλλα ανταλλάγματα, ακόμη και τρόφιμα.
Τα αδικήματα, όπως προέκυψε, διεπράττοντο στην οικία του, όταν απουσίαζαν η σύζυγος και ο γιος του, σε έτερη κατοικία στην επαρχιακή οδό Ρόδου-Καλλιθέας αλλά και σε διάφορα απομονωμένα σημεία, όπως στο Καρνάγιο της Ρόδου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 54 χάπια VIDALISΤΑ των 20mg (φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας), δύο ζευγάρια χειροπέδες με γουνάκι, δύο ζευγάρια χειροπέδες με μεγάλη αλυσίδα, τρία λουκέτα, δύο δερμάτινα λουριά, το ένα με πλαστική μπάλα, δύο πλαστικές μπάλες, κλειδιά από λουκέτα και χειροπέδες και δύο αχρησιμοποίητα προφυλακτικά.
Ο ίδιος κατέθεσε ότι είναι πατέρας ενός παιδιού με αναπηρία και ότι έχει και ο ίδιος κριθεί ανάπηρος σε ποσοστό 85% λόγω σχιζοφρένειας και σακχαρώδη διαβήτη.
Τόνισε ότι έχει νοσηλευτεί κατ’ επανάληψη για την πάθησή του αυτή και ότι λαμβάνει συστηματικά ειδική αγωγή.

Υποστήριξε ότι οι ψυχαναγκαστικές τάσεις του, του προκαλούν σεξουαλική διέγερση και ότι δεν έχει συναίσθηση των όσων πράττει, αρνούμενος μάλιστα ότι στάθμευε το αυτοκίνητό του κοντά σε σχολεία αλλά σε απόσταση απ’ αυτά.

https://www.dimokratiki.gr/10-07-2020/aporrifthike-i-aitisi-apofylakisis-toy-54chronoy-satyroy/