Απηλλάγη 50χρονος για κατοχή ναρκωτικών

266

Για κατοχή περίπου 800 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 50χρονος από την Κω, ο οποίος και απαλλάχτηκε από την κατηγορία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Βλάχου μετέτρεψε την κατηγορία σε προμήθεια προς ιδίαν χρήση (σε πλημμέλημα) και έπαυσε την ποινική δίωξη.
Ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως την ποσότητα αυτή την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για να τη χρησιμοποιήσει ο ίδιος.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από ένα χρόνο, δηλαδή στις 6 Ιουνίου 2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών στο νησί, έκαναν στοχευμένο έλεγχο στο σπίτι του 50χρονου. Εκεί, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν 772 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 910 ευρώ.

Οι ναρκωτικές ουσίες μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής και αποθήκευσης, από δράστη μη τοξικομανή.

https://www.rodiaki.gr/article/439917/aphllagh-50xronos-gia-katoxh-narkwtikwn