Παραδέχθηκε την πράξη του ισχυριζόμενος ότι το έκανε λόγω οικονομικών προβλημάτων

Για λαθρεμπόριο τσιγάρων κατηγορείται 53χρονος αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής που συνελήφθη στη Ρόδο και χθες καταδικάστηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και στην κατοχή του συλληφθέντος εντοπίστηκαν δέματα που περιείχαν 970 πακέτα λαθραία τσιγάρα αλλά και άλλα παραστατικά που φέρονται να δείχνουν τη «δραστηριότητα» του αλλοδαπού.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και έπειτα από επισταμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, προχθές το απόγευμα ο 53χρονος Βούλγαρος μετέβη σε μεταφορική εταιρεία απ’ όπου παρέλαβε δύο δέματα.
Αμέσως μετά την παραλαβή των δεμάτων πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος από τους αστυνομικούς,  κατά τον οποίο προέκυψε ότι μέσα στα δέματα υπήρχαν 970 πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο σπίτι του 53χρονου όπου και εκεί εντοπίστηκαν:
•  8 αποδείξεις ταχυδρομικών επιταγών
•  28 παραστατικά μεταφορικής εταιρείας
•  Απόδειξη ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και τα προϊόντα καπνού θα αποσταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών.
Σε ό,τι αφορά τον 53χρονο συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος αφού του άσκησε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 53χρονο Βούλγαρο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός παραδέχτηκε πως θα διέθετε στην τοπική αγορά τα λαθραία τσιγάρα και εξήγησε πως αυτό το έκανε διότι είχε ανάγκη τα χρήματα επειδή η  σύζυγός του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο ίδιος ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει από ποιους προμηθεύτηκε τα 970 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

https://www.rodiaki.gr/article/437925/fylakish-7-mhnwn-se-boylgaro-gia-lathremporio-tsigarwn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top