Φυλάκιση 15 μηνών σε διαρρήκτη που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

272

Αγκαλιά με το συρτάρι της ταμειακής μηχανής του βιβλιοπωλείου που είχε διαρρήξει εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, 35χρονος ο οποίος συνελήφθη, παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών!

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα στην πόλη της Ρόδου, όπου ο 35χρονος αφού μετέβη σε βιβλιοπωλείο, το παραβίασε και μπήκε μέσα. Εκεί αφού αφαίρεσε ένα σακ βουαγιάζ και διάφορα άλλα αντικείμενα, πήγε στην ταμειακή και έβγαλε το συρτάρι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ. Εκείνη τη στιγμή τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του εκτός από τα κλοπιμαία βρήκαν και δύο κατσαβίδια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Χθες ο 35χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προσήχθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο. Η δίκη του 35χρονου έγινε χθες το μεσημέρι, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 90 ημερήσιες μονάδες προς ένα ευρώ την ημέρα και σε περίπτωση μη καταβολής φυλάκιση 90 ημερών, με την ποινή να αναστέλλεται εν μέρει καθώς από αυτή είναι εκτιτέοι οι δύο μήνες. 

Ο 35χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

https://www.rodiaki.gr/article/438451/fylakish-15-mhnwn-se-diarrhkth-poy-synelhfthh-ep-aytofwrw?amp=true