Κοσμόπολις – Συνεχίστηκε με απόλυτη επιτυχία ο «Διαδικτυακός Κύκλος Οργανικής Αυτογνωσίας», την Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, υπό τη διεύθυνση του Δικηγόρου Κυριάκου Κόκκινου, με καλεσμένo τον καθηγητή Διεθνούς Επιχειρηματικότητας και Ηθικής Ιωάννη Θανόπουλο

297

Άλλη μία μοναδική συνάντηση του Κύκλου Οργανικής Αυτογνωσίας της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, που διευθύνει διαδικτυακά ο Δικηγόρος, Coach και πρόεδρός της Κυριάκος Κόκκινος, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, αφιερωμένη στους 3 πρώτους αναβαθμούς της ΚΛΙΜΑΚΑΣ του Αγίου Ιωάννη Σιναϊτη.
Καλεσμένος μας αυτή τη φορά ήταν ο πολυβραβευμένος καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας και Ηθικής, συγγραφέας και μάνατζερ Ιωάννης Θανόπουλος. Ανάμεσα στα πολλά που μας είπε και συζητήσαμε περί αυτογνωσίας και ηθικής των επιχειρήσεων κρατώ τις εξής συλλήψεις του, τις οποίες και ανέλυσε διεξοδικά κι εννοιολογικά κατά γράμμα:
Smile, Create, Care, Honor, Excel, Actualize, Adapt,
Respect, Help, Dream, Dare!
Να χαμογελάς, να δημιουργείς, να φροντίζεις- να νοιάζεσαι, να τιμάς, να εξελίσσεσαι, να ενεργείς, να προσαρμόζεσαι, να σέβεσαι, να βοηθάς, να οραματίζεσαι, να τολμάς!
Ο κύκλος επεξεργάστηκε με ιδιαίτερο βιωματικό τρόπο, βασισμένο στις αρχές του Συστημικού Οργανικού Coaching, της Ελληνικής Φιλοσοφίας και του Ορθοδόξου πνευματικού βιώματος, το μεγάλο ζήτημα του σκοπιμότητας του ανθρώπινου βίου και της ματαιότητας του τρόπου, που οι περισσότεροι τον βιώνουμε. Πολύ επίκαιρο ζήτημα, καθώς οι συνθήκες περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19, δοκιμάζουν τις αντοχές του νευρικού συστήματος της ανθρωπότητας και τα όρια και την ποιότητα των σχέσεων και αυτό γεννά ένα μεγάλο ρεύμα νοηματοδότησης της ζωής, στη θεία Ουσία κι όχι σε έργα πρόσκαιρης διασκέδασης και διασκορπισμού!
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε σε επόμενες συναντήσεις, στείλτε μήνυμα στο kokkinosinterlaw@gmail.com.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ομάδας, στον καλεσμένο μας, που μας εισήγαγε με ένα μοναδικό τρόπο στην οδό της Αυτογνωσίας και στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικήτα Ασημακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συστημικών Μελετών, για την πάντα ενεργητική και θετική συμβολή σας.