Κοσμόπολις – Κλίμαξ και Κοροναϊός

304

Συνεχίστηκε με απόλυτη επιτυχία ο «Διαδικτυακός Κύκλος Οργανικής Αυτογνωσίας», τις Κυριακές, 10 και 17 Μαΐου 2020, υπό τη διεύθυνση του Δικηγόρου Κυριάκου Κόκκινου, με καλεσμένoυς τους διακεκριμένους ιατρούς Ευτύχη Σινιοράκη και Μαρία Καλοφώνου.

Άλλες δύο μοναδικές συναντήσεις του Κύκλου Οργανικής Αυτογνωσίας της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, που διευθύνει διαδικτυακά ο Δικηγόρος, Coach και πρόεδρός της Κυριάκος Κόκκινος, ολοκληρώθηκαν τις Κυριακές, 10 και 17 Μαΐου 2020, αφιερωμένες στους 3 πρώτους αναβαθμούς της ΚΛΙΜΑΚΑΣ του Αγίου Ιωάννη Σιναϊτη σε συνδυασμό με την τρέχουσα επικαιρότητα και την έρευνα, που ξεκινήσαμε στο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ για τα ζητήματα που αφορούν τον κοροναϊό και το πώς επηρεάζει τις ζωές μας, μετά από πρόταση του Σταύρου Τσογκανή, που αποδεχθήκαμε. Η μελέτη των σχετικών ζητημάτων θα επιχειρηθεί κατά συστημικό και συστηματικό τρόπο, φωτίζοντας όλες τις δυνατές πτυχές του θέματος. Την Κυριακή, 17/5/2020, ξεκινήσαμε με μία σύντομη εισήγηση στις γενικές πτυχές του ζητήματος από τον ίδιο τον προτείνοντα Σταύρο Τσογκανή και κατόπιν ακούσαμε τα όσα είχαν να μοιραστούν μαζί μας, από πλευράς γνώσεων και εμπειρίας, αλλά και ως άνθρωποι που ζουν με τα αυτά προβλήματα, ενδιαφέροντα και ανάγκες όπως όλοι μας, εκλεκτοί επαγγελματίες του χώρου της υγείας της πρώτης γραμμής σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό και συγκεκριμένα:
1. Ο Ευτύχης Σινιοράκης, δρ. καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», με 40 διεθνείς δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά και τελευταία με αναφορές στον κοροναϊό. Σημειωτέον ότι το Νοσοκομείο <<ΣΩΤΗΡΙΑ>> έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για την υποδοχή και νοσηλεία μολυσματικών ασθενειών από τριμήνου και ο Ευτύχης Σινιοράκης συμμετέχει στην ομάδα υποδοχής και διαχείρισης των ασθενών αυτών, με την ιδιαίτερη βεβαίως ανθρώπινη αγωνία και ευθύνη, που συνδέεται με το γεγονός ότι είναι έγγαμος και πολύτεκνος γονέας 5 παιδιών.
2. Η Μαρία Καλοφώνου, δρ. πλαστική χειρουργός, Διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου, επίσης νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό, μέλος του European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS), απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Saint Louis και Saint Vincent de Paul των Παρισίων, μεταπτυχιακό στη μικροχειρουργική και χειρουργική άκρας χειρός, με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση βαρέων εγκαυμάτων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ειδικευομένων, με συνεχή ενεργό συμμετοχή σε συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα, ιδρυτικό μέλος του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, με την ιδιαίτερη βεβαίως ανθρώπινη αγωνία και ευθύνη, που συνδέεται με το γεγονός ότι είναι επίσης έγγαμη, με δύο παιδιά.
3. Μαζί μας βρισκόταν, εκτός των τακτικών μελών του κύκλου, κατόπιν πρότασης του μέλους μας Σπύρου Κούλη και ο Πέτρος Τσίγγος, νοσηλευτής της ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ.
Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους καλούς φίλους και εξαίρετους επιστήμονες, που μας φώτισαν με αξιόπιστα επιστημονικά και εμπειρικά δεδομένα, παρέχοντάς μας αναμφισβήτητα στοιχεία, ώστε να αρχίσουμε να βαδίζουμε ασφαλέστερα στα επικίνδυνα μονοπάτια, όπου φύονται τέτοιας φύσεως κίνδυνοι, αντιμετωπίζοντας και φιλτράροντας ταυτόχρονα και τις πάσης φύσεως άσχετες, ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες, που διασπείρονται και ειδικά μέσω διαδικτύου και δοκιμάζουν τη σύνεση και διάκρισή μας!
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε σε επόμενες συναντήσεις, στείλτε μήνυμα στο kokkinosinterlaw@gmail.com .
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ομάδας, στους καλεσμένους μας, που μας εισήγαγαν με ένα μοναδικό τρόπο στην άσκηση του ιερού λειτουργήματος της Ιατρικής σε καιρό κοροναϊού και στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικήτα Ασημακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συστημικών Μελετών, για την πάντα ενεργητική και θετική συμβολή σας.