Ελεύθερος ο «παιδεραστής του Ρεθύμνου»

297

Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει στη φυλακή, λέει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Δεν επιστρέφει στην φυλακή ο καταδικασμένος για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών, Νίκος Σειραγάκης με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» για παραμείνει ελεύθερος ο Νίκος Σειρανάκης κρίνοντας πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όταν αποφυλακίστηκε στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αποφάνθηκαν πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει στη φυλακή υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του που στήριξε με σειρά εγγράφων.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια,10 μήνες και  25 ημέρες καθώς παραβίασε τον περιοριστικό όρο που τον υποχρέωνε να διαμένει στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει , ήδη, ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους. Το θέμα θα κρίνει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου , με τους  περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της διαμονής  εντός του Δήμου Καλαμαριάς, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα παρέμεινε έγκλειστος.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή της φυλακής ο κατηγορούμενος είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Πρωτόδικα, τον Μάιο του 2013, καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016, το Εφετείο ήρθε να επιβεβαιώσει την πρωτόδικη απόφαση.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/6334042/eleytheros-o-paiderastis-toy-rethymnoy