Δικάστηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου και ο τελευταίος από τους 22 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν στις αρχές του μήνα για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Πρόκειται για έναν άνδρα από το Ιράκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή.

Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί προχθές και στους λοιπούς 19 που δικάστηκαν από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώ δύο γυναίκες αθωώθηκαν.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες των αλλοδαπών στην πλειονότητά  τους είναι Συριακής καταγωγής, ορισμένοι είναι Αιγύπτιοι, ένας άνδρας είναι από την Τυνησία, μία γυναίκα από το Ιράκ και μία άλλη από την Υεμένη.

Όπως τόνισαν μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου οι αλλοδαποί, πιέστηκαν να φύγουν από την Τουρκία, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι που ενώ είχαν το σπίτι και τη δουλειά τους εκεί, αναγκάστηκαν να έρθουν στη χώρα μας προκειμένου από εδώ να μεταβούν σε κάποια πόλη της Ευρώπης όπου έχουν συγγενείς και φίλους.

Σχεδόν όλοι δήλωσαν πως δεν επιθυμούσαν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στη Γερμανία, στη Σουηδία, στη  Ελβετία, στη  Ολλανδία, στη  Αυστρία κ.α. Και μπορεί οι αλλοδαποί ποινικά να έπεσαν στα «μαλακά» και να μην χρειάζεται να οδηγηθούν στη φυλακή, ωστόσο κρατούνται για διοικητικούς λόγους καθώς δεν διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

https://www.rodiaki.gr/article/432536/dyo-mhnes-se-irakino-gia-paranomh-eisodo-sth-xwra

To Top