Δολοφονία στου Φιλοπάππου: Κάθειρξη οκτώ ετών στον 18χρονο κατηγορούμενο

283

Ο Δικηγόρος – Ποινικολόγος – Διαπραγματευτής και Coach Κυριάκος Κόκκινος ενημερώνει καθημερινά για ποινικά και άλλα νομικά θέματα, που ενδιαφέρουν:

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων στον τρίτο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, πριν από περίπου 1,5 χρόνο στου Φιλοπάππου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον νεαρό και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Η δίκη του 18χρονου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, καθώς όταν έγινε η δολοφονία ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος.

Απολογούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του δευτερεύοντα ρόλο. Ο 18χρονος φέρεται να είπε στους δικαστές πως ο ίδιος κρατούσε την Πορτογαλίδα φίλη του άτυχου νεαρού, χωρίς να είναι σε θέση να βλέπει τι έκαναν οι δυο συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Σκοπός του, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, ήταν να κλέψει και όχι να σκοτώσει. Μάλιστα, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να μην ζήτησε συγγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο άτυχος άνδρας είχε έρθει στην Ελλάδα, από το εξωτερικό όπου εργαζόταν, για διακοπές. Στις 15 Αυγούστου 2018, πήγε βόλτα στον λόφο του Φιλοπάππου μαζί με τη φίλη του και εκεί δέχθηκε την επίθεση των τριών κατηγορουμένων με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό, χάνοντας τη ζωή του.

https://www.dikastiko.gr/e%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83%ce%b7/dolofonia-stoy-filopappoy-katheirxi-okto-eton-ston-18chrono-katigoroymeno/