Καταδικάστηκε για τις κακώσεις και τους μώλωπες, που προκάλεσε στην εν διαστάσει σύζυγό του – Διατάχθηκε κράτησή του για διατάραξη συνεδρίασης 

Εριξε γροθιές και κλωτσιές στην εν διαστάσει σύζυγό του και της προκάλεσε απλή σωματική βλάβη. Βολιώτης ηλικίας 35 ετών, ήδη κρατούμενος φυλακών για υπόθεση ναρκωτικών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίας για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακό επεισόδιο που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Μάλιστα ενόψει της συζήτησης της υπόθεσής του διατάραξε τη συνεδρίαση του Δικαστηρίου μη συμμορφούμενος με τις παραινέσεις της έδρας, με αποτέλεσμα να κρατηθεί και να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά το πέρας της δικασίμου του Τριμελούς.

Συγκεκριμένα στην απολογία του για το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας ο 35χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του και υποστήριξε για να δικαιολογηθεί ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Επέστρεψα σπίτι μου και διαπίστωσα ότι τα παιδιά ήταν μόνα καθώς η γυναίκα μου απουσίαζε. Είχα καταναλώσει αλκοόλ και όταν τη βρήκα ξέσπασα», φέρεται να είπε.

Ο κατηγορούμενος προκάλεσε κακώσεις και μώλωπες στην εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο και περιέγραψε αναλυτικά τα επίδικα γεγονότα.

Στο Αυτόφωρο

Νωρίτερα της δίκης του ο 35χρονος ήταν στο ακροατήριο και περίμενε να έρθει η σειρά του για να συζητηθεί η υπόθεσή του όταν αντέδρασε σφόδρα ενοχλημένος στην προτροπή του προέδρου της έδρας προς την εν διατάσει σύζυγό του να μη μιλά. Ο κατηγορούμενος άρχιζε να φωνάζει στο δικαστήριο και στις προτροπές του προέδρου να σταματήσει έφθασε να εκτοξεύει απειλές.

«Αν βγούμε έξω, θα δεις τι θα γίνει», είπε ο 35χρονος προκαλώντας αναστάτωση στο δικαστήριο που αναγκάστηκε να διακόψει. Με εντολή της εισαγγελέα ο 35χρονος κρατήθηκε και παραπέμφθηκε αργά το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου.

«Ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ήταν όμως σε φορτισμένη κατάσταση. Να κριθεί ένοχος», πρότεινε η εισαγγελέας έδρας.

Ο 35χρονος είχε προσπαθήσει να δικαιολογηθεί με κάθε τρόπο. Ελεγε ότι είδε τη σύζυγό του μετά από πολύ καιρό, καθώς είναι φυλακισμένος. Παραδεχόταν ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν ο πρόεδρος τον ρώτησε αν θα συμπεριφερόταν έτσι στη μητέρα του. «Η μητέρα μου έχει πεθάνει» τόνιζε και παράλληλα σημείωνε ότι είναι κρίμα να δικαστεί γι ‘αυτή την υπόθεση και ζητούσε «συγγνώμη» από το δικαστήριο.

https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=360381

To Top