Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε Τούρκος

287
466820780

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων αλλοδαπός Τουρκικής καταγωγής ο οποίος κατηγορούνταν για την μεταφορά 13 συμπατριωτών από τα γειτονικά παράλια στην Κω.


Το περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2019, σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και έκτοτε ο αλλοδαπός βρισκόταν στη φυλακή αφού μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. 

Προχθές η υπόθεση του Τούρκου κατηγορούμενου εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Δρόσου του Νικολάου, τον έκρινε λόγω αμφιβολιών αθώο τόσο για την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς από το εξωτερικό στην Ελλάδα κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος αλλά και για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα μας. 


Η σύλληψη του Τούρκου έγινε στις 6.20 το πρωί της 23ης Αυγούστου 2019 από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο εντόπισε δυτικά της θαλάσσιας περιοχής «Φωκάς» στην Κω, ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα. Από αυτούς ο ένας ήταν ο Τούρκος κατηγορούμενος και οι λοιποί 12 ενήλικες και ένας ανήλικος, συμπατριώτες του προερχόμενοι από τα γειτονικά παράλια.


Μετά τον εντοπισμό τους κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Κω η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία

https://www.rodiaki.gr/article/433071/athwos-logw-amfiboliwn-krithhke-toyrkos