Ρόδος: Ένας χρόνος φυλάκιση για κλοπές σε γραφεία δημόσιων οργανισμών και πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ

278
466820780

Για διακεκριμένες κλοπές κατηγορούνταν 40χρονος που δικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 40χρονος πρωτόδικα για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

Χθες η υπόθεση του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σάββα Παυλίδη, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού στον 40χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος είχε εντοπιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου 2013 από Αστυνομικούς που διερευνούσαν  καταγγελία διάρρηξης σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος στις 22/23-12-2013 νυχτερινές ώρες είχε διαρρήξει:

Ένα (1) πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην πόλη της Ρόδου, τα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και τα γραφεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ρόδου.

Επιπλέον στις 13/14-12-2013 νυχτερινές ώρες είχε διαρρήξει τεχνικό γραφείο και είχε αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ραδιόφωνο.


https://www.rodiaki.gr/article/431103/rodos-enas-xronos-fylakish-gia-klopes-se-grafeia-dhmosiwn-organismwn-kai-praktoreio-pro-po