Καταδικάστηκε 30χρονος για κλοπή χρυσαφικών

265

Τα χρυσαφικά της γιαγιάς του κατηγορούνταν ότι βοήθησε 25χρονος στη Ρόδο να  … κλέψει  30χρονος φίλος του, μέρος των οποίων φέρονταν να έδωσαν σε 44χρονο για να τα πουλήσει!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2014 και η αξία των κοσμημάτων είχε εκτιμηθεί περίπου στις 25.000 ευρώ! Μέρος των κλοπιμαίων είχε εντοπιστεί και επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά τους, ενώ σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν να δικαστούν για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που ασχολήθηκε με την υπόθεση έκρινε ένοχο τον 30χρονο (ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη) και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Σάββα Αλεξάνδρου (για τον 25χρονο) και Στέλιο Κιουρτζή (για τον 44χρονο), έκρινε τον πρώτο αθώο και για τον δεύτερο έπαυσε οριστικά λόγω παραγραφής την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κλοπή των χρυσαφικών της – τότε- 62χρονης γυναίκας, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως μεταξύ των εμπλεκομένων φερόταν να είναι και ο 25χρονος εγγονός της!

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία, ο 25χρονος φερόταν ότι μαζί με τον 30χρονο φίλο του τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Ιουνίου 2014 αφαίρεσαν όλα τα κοσμήματα της 62χρονης αξίας 25.000 ευρώ. Στη συνέχεια, τα κοσμήματα αυτά τα έδωσαν στον 44χρονο με σκοπό να τα πουλήσει. Μέρος των κλοπιμαίων ο 44χρονος τα έδωσε σε ένα τέταρτο άτομο (το οποίο αναζητούνταν από την αστυνομία) και αυτό με τη σειρά του τα πούλησε, και έδωσε στον 44χρονο το ποσό των 1.300 ευρώ.

Ο τελευταίος κράτησε 200 ευρώ για τον εαυτό του και τα 1.100 φέρεται να τα έδωσε στον 25χρονο και στον 30χρονο.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί τα υπόλοιπα κοσμήματα που δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν και ανήκαν στην 62χρονη, αλλά και άλλα, η προέλευση των  οποίων διερευνώνταν.

Οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

https://www.rodiaki.gr/article/431828/katadikasthke-30xronos-gia-kloph-xrysafikwn