Ποινή φυλάκισης δύο ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 32χρονο από τη Λάρισα, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 32χρονος πριν από τρία χρόνια δικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή,  την οποία και μείωσε χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Χαρίτος και πολιτική αγωγή ο κ. Γεώργιος Βήτας.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά,  το δυστύχημα σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις έξι το πρωί της 14ης Ιουλίου 2012, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου (περιοχή Κρητικά απέναντι από νυκτερινό κέντρο).

Ο 36χρονος Σταύρος Αυγέρης του Αθανασίου επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα την ίδια ώρα που Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό τον  32χρονο κατευθυνόταν προς Ιαλυσό. Η σύγκρουση οχήματος και πεζού ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 36χρονος.

Άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου αλλά και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 36χρονο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 32χρονος οδηγός συνελήφθη, ενώ για τις  συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργήθηκε έρευνα από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

 



To Top