Απορρίφθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, η έφεση που άσκησε 67χρονος οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος κατηγορούνταν για το θάνατο 29χρονης νεαρής μητέρας σε τροχαίο δυστύχημα, που είχε σημειωθεί στη Ρόδο πριν από επτά χρόνια.

Συγκεκριμένα, το όχημα του 67χρονου συγκρούστηκε τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 με δίκυκλο που οδηγούσε η άτυχη Καθολική Χουρδά του Σταμάτη από την Κατταβιά και στο οποίο επέβαιναν η ανήλικη κόρη και η φίλη της.

Σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν δύο χρόνια σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 67χρονο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά ούτε και νομικός εκπρόσωπός του με αποτέλεσμα η αίτησή του να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη.

Ως εκ τούτου για τον 67χρονο διατηρείται η πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.



To Top