Η δικαιοσύνη… μίλησε: 215 χρόνια ποινή κάθειρξης στον δουλέμπορα

493

Η ώρα της… απόφασης έφτασε για τον 40χρονο Τούρκο δουλέμπορα που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, ανοιχτά της Ιεράπετρας, για διακίνηση μεταναστών.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δεν… χαρίστηκε καθόλου στον 40χρονο κατηγορούμενο καθώς με απόφασή του τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε 215 χρόνια ποινή κάθειρξης και χρηματική εγγύηση που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα ξεκίνησαν το ξημέρωμα της 25ης Νοεμβρίου 2016 όταν ένα ακυβέρνητο ιστιοφόρο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, πλέοντας στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κουφονησίου.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για τα συνολικά 42 άτομα που βρίσκονταν στοιβαγμένα σε ένα ιστιοφόρο. Όπως είχε γίνει γρήγορα αντιληπτό επρόκειτο για μία ακόμη περίπτωση μεταναστών που είχαν ξεπουλήσει ό,τι είχαν και δεν είχαν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, ακόμη και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, όλοι τους Πακιστανικής καταγωγής βρισκόταν και μία έγκυος γυναίκα στον 6ο μήνα της κύησης αλλά και ο 40χρονος Τούρκος ο φερόμενος ως ο δουλέμπορος, που είχε επιβιβάσει τους μετανάστες στο ιστιοφόρο με προορισμό λιμάνι της νότιας Ιταλίας.