Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα

376

Ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, τα τρία στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις», κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης,για την οποία διώκεται ποινικά – και φυγοδικεί- ο Αρτέμης  Σώρρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, καθώς φέρεται να επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του, διότι, όπως είπαν, όφειλε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες, αντί να βρίσκονται αυτοί στη θέση του κατηγορουμένου.

Οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν την ύπαρξη της πολυσυζητημένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου η οποία αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο και σύμφωνα με το σκεπτικό της ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του εξωφρενικού ποσού των 600 δις δολλαρίων, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν. Η δικαστική αυτή κρίση, που τότε δεν είχε αμφισβητηθεί, κατά τους κατηγορούμενους, ήταν το στοιχείο που πείστηκαν για να ακολουθήσουν τον Σώρρα.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές δίωξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης  και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.