Με “σκληρά προσωπικά δεδομένα” η λίστα των 17.000 του Ντυνάν

“Σκληρά προσωπικά δεδομένα”, τα οποία αφορούν στο ιατρικό απόρρητο, περιέχει η δισκέτα με τα 17.000 ονόματα, για τα οποία ο υπόδικος Διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, έχει καταθέσει (με την ιδιότητα του μάρτυρα) στην Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης σκανδάλων στην Υγεία, ότι νοσηλεύτηκαν είτε με σημαντικές εκπτώσεις, είτε δωρεάν.

Η περίφημη λίστα με τα 17.000 ονόματα, έχει παραδοθεί τόσο στον Πρόεδρο Αντώνη Μπαλωμενάκη όσο και στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή σε βουλευτές όλων των κομμάτων σύν τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Την έκφραση περί “σκληρών προσωπικών δεδομένων”, χρησιμοποίησε ο ίδιος ο κ. Μπαλωμενάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής. Η δική του πρόταση ήταν τα εν λόγω στοιχεία (που όμως έχουν ήδη διανεμηθεί) να επιστραφούν στην οικονομική αστυνομία και να ζητηθεί να “αφαιρεθούν” από αυτήν τα στοιχεία που αφορούν στο ιατρικό απόρρητο. Η πρόταση αυτή βρήκε διακομματική συναίνεση.

Την ίδια στιγμή όμως, και στην τρίτη κατά σειρά κατάθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα Α. Μαρτίνη, την έναρξη της συνεδρίασης απασχόλησαν άλλες δύο λίστες. Η μία αφορά στο ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Μαρτίνη, στο οποίο ήταν καταγεγραμμένα όλα, όπως είπε ο μάρτυρας και η δεύτερη μια λίστα με τα “ρουσφέτια” πρόσληψης στο ιδιωτικό νοσοκομείο, που κατά τον ίδιο, ζήτησαν διάφοροι παράγοντες. Το ημερολόγιο της γραμματέως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής φαίνεται πως τελικά δεν βρέθηκε.

Ενώ για το ποια πολιτικά και άλλα πρόσωπα ζήτησαν ως “ρουσφέτι” την πρόσληψη στο νοσοκομείο, μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να αξιολογηθεί.

Unics